Kavitacija

Bezbolna i sigurna alternativa liposukciji. Oblikuje tijelo bez anestezije, ožiljaka i nelagode. Kavitacija omogućava neinvazivno odstranjivanje tvrdokornih masnih naslaga kojima ni stroga dijeta ni povećana tjelesna aktivnost ne pomažu kao što su npr. trbuh, bokovi, bedra (“jahaće hlače”), stražnjica, unutrašnja strana koljena, nadlaktice ili trbuh kod muškaraca. Ovim tretmanom smanjujemo opseg tijela i oblikujemo ga.

To je, zapravo, niskofrekventni ultrazvučni val, koji razbija masne stanice u podkožju, jer njihove membrane nisu otporne na nastale vibracije. Istovremeno, ostala tkiva (površina kože, žile, živci, mišići) ostaju netaknuta.

Mast iz razbijenih masnih stanica se u obliku triglicerida izlije u međustaničnu tekućinu gdje se pod utjecajem enzima razgrađuje u glicerol i jednostavne masne kiseline. Topivi glicerol ulazi u krvotok i koristi se za energiju, dok netopive masne kiseline odlaze u jetru gdje se razgrađuju kao i svaka druga jednostavna masna kiselina, uključujući i one iz hrane.

Sama terapija traje od 20-40 minuta, ovisno o veličini tretiranog dijela tijela i debljini masnih naslaga. Za postizanje vidljivih rezultata, preporuča se 3-6 terapija u dvotjednim razmacima. Obično se tijekom jedne terapije tretira samo jedan određeni dio tijela (npr. samo trbuh, noge ili stražnjica).

Limfna drenaža, radiofrekventna struja ili vakumska masaža, znatno pospješuje protok oslobođenih masti i podižu tonus kože. Nakon terapije ne osjećate nelagodu ili bol, koža je u potpunosti nedirnuta te možete nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Kavitacijska terapija je ugodna i bezbolna. Manju neprijatnost može predstavljati specifičan zvuk koji se čuje za vrijeme terapije, a koji je neškodljiv i nestaje kada je prekinut kontakt sa aplikatorom. Na tretiranom dijelu tijela možete osjetiti blagu toplinu koja nije neugodna.

Ova se metoda ne preporuča u slučajevima akutnih bolesti, bolesti jetre, problema sa cirkulacijom, ugrađenim srčanim elektro-stimulatorom, te za vrijeme trudnoće. U većini slučajeva opseg se tretiranog dijela tijela smanji od 2-6 cm već nakon prve terapije. Međutim, to su kratkoročni rezultati koji se moraju sa daljnjih 2-4 tretmana održati i još malo dodatnih centimetara smanjiti. Pravilna prehrana i povećana tjelesna aktivnost su dobrodošli i mogu pridonijeti održavanju terapije.


POSJETITE: